Kees Plomp, )ud-Beijerland, 1949.

Na de middelbare school bezocht ik de Kunstacademie te Rotterdam en behaalde ik een onderwijsbevoegdheid. Toen ik een aanstelling als docent kon krijgen heb ik mijn opleiding aan de academie niet voltooid.

Naast mijn werk als docent beeldende vorming heb ik altijd getekend, geschilderd en aquarellen gemaakt. Bijna nooit gaat het om losstaande werken maar vrijwel altijd om series rond een onderwerp wat mij in een bepaalde periode boeide. dat begon al in de jaren '70  toen ik een reeks schilderijen maakte over schaken, toen nog in ingetogen kleuren. In de loop van de jaren met de reeksen "Zeilvaart" Havens en schepen" "Baadsters", "Bomen" , "Landschappen " En "Andere realiteiten " werden de kleuren feller en expressiever. in mijn meest recente werken waarvoor reisindrukken de basis vormen is het kleurgebruik weer watminder heftig.

In jaren '70 en begin jaren '80 heb ik op allerlei plekken mijn werk getoond. De laatste tijd exposeer ik wat minder en voornamelijk in mijn eigen omgeving de Hoeksche Waard.